לביבות קוסקוס ובטטה – חלביות.

שלישי אחה"צ , חזרנו מהגנים ובתי הספר , ולמרות שכולם אוכלים ארוחות צהריים במסגרות, עדיין יש ימים כאלה שלא משנה כמה הם אכלו, ואולי בגלל כמויות האנרגיה הלא הגיוניות שהם מוציאים שם, הילדים רעבים. רעבים מאוד!
בואו נגיד שכוס תה עם עוגיות לא תזיז להם. חייבת להתארגן על משהו משביע ומהר.
כלל ידוע הוא שילד רעב הוא ילד קרציה, וילד קרציה זה אמא מעוצבנת, אז כדי להגיע לפינות שלא בא לי להיות בהן, אני מחליטה להקדים את ארוחת הערב לארבע , מתוך תקווה שלא יתפסו עליי ארבעה ילדים מורעבים..

פותחת את המקרר, ומלקטת משם שאריות קוסקוס , בערך כוס וחצי, ומעט בטטה שעשיתי בתנור עם תיבול עדין של שמן זית וטימין. כמות של בערך בטטה אחת.
מכניסה הכול לתוך המעבד מזון הידני שלי ,(מאסטר סלייסר,מון שרי..) מוסיפה פנימה חצי זר פטרוזיליה, חופן גבינה צהובה מגורדת, שלוש ביצים ושתי כפות קמח .

קוסקוס בטטה פטרוזיליה וגבנ"צ. את שאר המרכיבים הוספתי אחרי הצילום.

קוסקוס בטטה פטרוזיליה וגבנ"צ. את שאר המרכיבים הוספתי אחרי הצילום.

מרסקת הכול  יחד ומתבלת במלח פלפל שחור וכמון . בתמונה יש הרבה מידי מלח ואכן יצא לי טיפה מלוח מידי , תשימו קצת פחות.

אני תיבלתי ביותר מידי מלח. תמליחו פחות.

אני תיבלתי ביותר מידי מלח. תמליחו פחות.

בעזרת 2 כפות גדולות מניחים לטיגון במחבת:

טיפ: שווה להרטיב את הכפות אחרי כל לביבה שהנחתם במחבת. זה מקל על התערובת להתנתק בצורה יפה למחבת.

טיפ: שווה להרטיב את הכפות אחרי כל לביבה שהנחתם במחבת. זה מקל על התערובת להתנתק בצורה יפה למחבת.

הופכים כשהקצוות ממש משחימים , אפילו כשזה נראה מעט שרוף, אצלי אהבו את זה ככה .
להוציא בזהירות , כי הקציצות נוטות להתפרק בקלות, ועל נייר סופג.

שימו לב, אחת התפרקה במהלך הניסיון להפוך אותן.. בגלל זה יש רק 3 לביבות בתמונה..

שימו לב, אחת התפרקה במהלך הניסיון להפוך אותן.. בגלל זה יש רק 3 לביבות בתמונה..

אצלי אכלו אותן או ככה ביד עם גבינה לבנה או בתוך כריך .
סלט קצוץ ליד והנה לכם, ארוחת שאריות טעימה, משביעה וקלה להכנה .

שלא תתבלבלו, אחרי שעתיים הם היו רעבים שוב , אבל הפעם כבר הכנתי להם חביתה או טוסט לפי הדרישה..

יאללה, טוסו למטבח!!

אודות דנה אדוט