שוקו תנובה החדש

**פוסט צרכנות **

כאמא לארבעה ילדים , כשאחד מהם אלרגי לחלב ,והשניים אחרים היפראקטיביים (סוכר בכמות גדולה גורמת להכל להתפרץ) , אני נמנעת מאוד מלהכניס מאכלים או משקאות ממותקים הביתה,  למרות שאני מכירה הרבה מאוד משפחות שמכניסות את המשקאות האלו לתפריט ארוחת הבוקר ו/ או הארוחת הערב באופן קבוע .

כשנתבקשתי לצפות בסרטון של תנובה המציג את תוכנית המצפון התזונתי , בדגש על השוקו המחודש  , המכיל 96% אחוזי חלב ואף 30% סוכר פחות , אני מודה שהייתי סקפית.
קודם כל – זה עדיין שוקו ,ובתפיסתי זה עדיין מלא סוכר.
ושנית , גם אם נניח הוצאו כמויות גדולות של סוכר מהשוקו , כמה טעים זה כבר יכול להיות?
והאם הילדים יאהבו בכלל?

אבל מכיוון שאני נסיינית מצטיינת , החלטתי לתת צ'אנס, ולא האמנתי בעצמי עם אילו מסקנות אחזור!

אז קודם כל , השוקו באמת מאוד מאוד טעים!
הילדים לא התלוננו על טעם מוזר או חסר במשקה  , ושמתי לב שמפלס ההיפראקטיביות לא עלה מרמת הנורמה.
מכך הסקתי שאכן יש במשקה באמת הרבה פחות סוכר.

בנוסף, בזכות החשיפה שלי לאתר תנובה גליתי גם שיש מאגר מתכונים ענקי שמתאים לילדים בכל הגילאים עם דגש על טווחי גיל של 1-3 שנים  , 4-13 שנים ובני נוער 14-18 שנים . אני כרגע מתעניינת בטווח של בין 4-13 שנים ולכן ליקטתי משם שני מתכונים שווים קלים ובעיקר מזינים מאוד לארוחת הערב.

המתכון הראשון  – פנקייקס גבינה צהובה:

המצרכים הדרושים

  • 1 ביצה "תנובה", טרופה
  • 1 כוס קמח תופח
  • 3/4 כוס חלב "תנובה" 3%
  • כף שמן קנולה
  • כף סוכר
  • חצי כוס פתיתי "עמק" למאפים​ 100 גרם / 22% שומן​

אופן הכנה

  1. מעבירים את כל חומרי הגלם לקערת ערבוב בינונית. בעזרת מטרפה טורפים לאט עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  2. מחממים מחבת טפלון נקייה לחום בינוני. לאחר שהמחבת מתחממת, יוצקים בעזרת מצקת עיגולים בינוניים מהבלילה אל המחבת. יש לשמור על מרווח 2-3 ס"מ בין עיגולי הפנקייקס במחבת.
  3. צולים עד שמתחילות בועות קטנות. הופכים את הפנקייקס בעזרת טרווד שטוח וצולים לעוד דקה. מגישים חם.

 

טיפ השף:

ניתן להוסיף לבלילה 2 כפות גבינה בולגרית פיראוס מפוררת.

הם באמת יוצאים כאלה יפים . מבטיחה !

הם באמת יוצאים כאלה יפים . מבטיחה !


מודה שזה אחד המתכונים הכי קלים ונגישים , באמת מדברים שברוב הזמן יש לי בבית , ואם אצלכם אין – שווה לקנות ולהשאיר.
אני את הפתיתים של הגבינה צהובה משאירה בפריזר ואז זה נשמר מלא מלא זמן.
כחצי שעה לפני השימוש אני מוציאה מהפריזר ומשאירה על השייש.
(או לחילופין נותנת לזה דפיקה חזקה על השייש ישר מהפריזר וזה מתפרק יופי . )


המתכון השני -פשטידת פסטה בטעם פיצה:

המצרכים הדרושים

  • 500 גרם פסטה חלולה (קונכיות, פנה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים (לא רסק עגבניות)
  • כפית אורגנו יבש
  • 1 גביע קוטג’ “תנובה” 5%
  • 1 גביע גבינת "תנובה" 5%
  • לאבנה “פיראוס” 5%
  • 1 שקית פתיתים מיוחדים לפיצה "השף הלבן"
  • 3 ביצים "תנובה"​, טרופות
  • 1/2 כוס זיתים מגולענים פרוסים לטבעות (לא חובה)

מלח​

אופן הכנה

  1. מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה (שהפסטה תהיה רכה מבחוץ ובעלת מרקם נגיס במרכז). מסננים ומצננים במים.
  2. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  3. מערבבים עגבניות מרוסקות, אורגנו, גבינות, ביצים וזיתים בקערה. מוסיפים פסטה, ממליחים ומערבבים. מעבירים לתבנית משומנת.
  4. אופים 45-40 דקות, עד שהמאפה זהוב.

 

טיפ השף:

ניתן לנצל ולרסק עגבניות  רכות מהמקרר​

 

אפשר לזרוק פנימה כמה כפות תירס . בכלל מקפיץ את המראה ואת הטעם!

אפשר לזרוק פנימה כמה כפות תירס . בכלל מקפיץ את המראה ואת הטעם!

גם פה – אני משתפת את הילדים הגדולים בהכנה , והקטנים עוזרים בערבוב החומרים יחד.

שני המתכונים הללו מוגשים אצלי לצד סלט ירקות קצוץ , וכוס שוקו תנובה .

גם באריזת ליטר וחצי

גם באריזת ליטר וחצי

ממליצה בחום להכנס לאתר , ולהציץ בקופונים שתנובה מחלקת .למשל על מוצרי השוקו יש 25% הנחה.

גבינה צהובה ב15% הנחה וכדומה.

לסיכום
אני מאלה שמתקתקות עניינים , לא אוהבת להתבחבש בארוחות מורכבות. לתנובה יש אחלה מתכונים באתר ושווה מאוד להציץ להתרשם ולעשות.

עשיתן מתכון ? יצא טוב? פרגנו בתגובה ועדיף גם תמונה !

יום ראשון שמח !!
 

אודות דנה אדוט