פשטידת גבינות וברוקולי שילדים אוהבים

יש איזה קטע עם ברוקולי, הוא סוג של ירק מושמץ, ויש לילדים נטייה חדה שמאלה ואח"כ ימינה ,ושוב שמאלה ושוב ימינה  ,כשמציעים להם ממנו, עד כדי כך שהורים נמנעים בכלל מלהציע, וגרוע מכך,  גם ההורים לא צורכים אותו בעצמם!
אז קודם כל, כמה מילים , מפרגנות, על ברוקולי :

ברוקולי הוא מאכל בעל ערך תזונתי גבוה, ותועלת בריאותית מגוונת לגוף. לדוגמה, בעוד שברוקולי מכיל רק 43 קלוריות למנה של כוס אחת, הוא מכיל 205.7% של הצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, כ-90 מיליגרם למאה גרם. להשוואה, בתפוזים יש 50 מ"ג ל-100 גרם, בתרד 30, בעגבניות 10, ובתפוחים 6.

בנוסף, 100 גרם ברוקולי מכיל כ-45% מכמות הצריכה היומית המומלצת של ויטמין A, וכמויות גדולות של מרכיבי מזון חיוניים אחרים, כמו סידן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, מנגן, חומצת האמינו טריפטופן, אשלגן, וויטמין B6.

תודה לויקיפדיה , מתנצלת שלא מצאתי דרך יצירתית יותר מאשר סתם העתק-הדבק..

תודה לויקיפדיה , מתנצלת שלא מצאתי דרך יצירתית יותר מאשר סתם העתק-הדבק..

בקיצור, אם עדיין לא אימצתם את הברוקולי לתפריט המשפחתי, זה אולי יתן לכם דחיפה קלה ותתחדשו על הדרך גם במנה חלבית מאוד טעימה וקלה להכנה שאני מבטיחה לכם שגם הילדים שלכם יאהבו.
( 10 תירוצים ל"ירוק" שבפנים ,בפוסט אחר. מבטיחה. בנתיים תאלתרו )

פשוט-פשוט-פשוט! טעים-טעים-טעים!

פשוט-פשוט-פשוט!
טעים-טעים-טעים!

המצרכים: 

  • 400 גרם איטריות  ( אני השתמשתי בספגטי ארוכים , וקצצתי אותם בגסות. )
  • 800 גרם פרחי ברוקולי ( אני השתמשתי בקפוא, למרות שטרי עדיף מכל הבחינות )
  • 5 ביצים
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת ( למאלתרים  -חותכים קטן מאוד איזה 5-6 פרוסות)
  • 100 גרם גבינה בולגרית מגורדת ( לא הוספתי, אצלי לא אוהבים בולגרית)
  • 1 מיכל קוטג' ( אני אילתרתי עם חצי קוטג' וחצי גבינה לבנה רגילה.)
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15% ( אני שדרגתי עם השמנת של ה27% )
  • מלח לפי הטעם
  • שמן לשימון התבנית

    מסוג הדברים שיש בבית, וגם אם אין, אפשר לאלתר תחליפים

    מסוג הדברים שיש בבית, וגם אם אין, אפשר לאלתר תחליפים

אופן ההכנה: 

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, ביחד עם הברוקולי . (בערך 7-9 דקות)
תוך כדי ההמתנה מחממים את התנור ל200 מעלות, ובקערה נפרדת מערבבים את יתר המרכיבים יחד.
לאחר שהפסטה מוכנה, מסננים פסטה וברוקולי ומניחים בתוך תבנית משומנת.
מעל שופכים את כל שאר המרכיבים ומכניסים לתנור עד שסכין יוצאת יבשה.

שני דגשים:
*אני ערבבתי טוב טוב את הפסטה והברוקולי ביחד עם כל המרכיבים ולא רק שפכתי מעל.
*אצלי זה לקח בערך 45 דקות.

תשמעו, נורא רציתי לצלם ולהראות לכם איזה פשטידה מהממת היא יצאה, והיא היא השתלבה יפה עם מטבל שמנת חמוצה וירקות טריים, אבל עד שחתכתי את הירקות והכנתי את המטבל, התבנית כבר כמעט התרוקנה..
תהיו חייבים לסמוך עליי שזה יצא מעדן!

תכינו, תצלמו , ותשלחו אליי. אני אצרף לפוסט.. :)

בתאבון !!!

אודות דנה אדוט