מתכונים בצ'יק לשבועות!

הנה הנה חג השבועות בפתח , כל הארץ לובשת חג , ורשתות המזון מעלות את המחירים של מוצרי החלב  ,למה?
ככה , כי יקנו בכל מקרה . מי שמע על שבועות בשרי ??
ומכיון שאני ככל העם , גם השנה אעשה חשבון ואסיק שיותר זול לקנות פרה מאשר את התוצרת שלה , ואצטייד במלאי גבינות לטובת הפשטידות והמאפים והקינוחים החלביים שיככבו על שולחן החג שלי , אמרתי לעצמי , למה לא?
לפחות אשתף את הקוראים שלי במתכונים קלים וטעימים לכבוד החג, איזו נהדרת אני !
אז פניתי לחברות בפייסוש הכל יכול , והנה מה שהעליתי בחכתי !

נועה דרוקר :
אצבעות קשקבל קלות ברמה מביכה 
250 גרם קשקבל מגורד
חבילת בצק פילאס מופשר לילה במקרר
ביצה מופרדת חלמון וחלבון

הכנה מביכה:
לחמם תנור 180·
לפתוח את הבצק על השיש לחתוך אותו באמצע ולפסים שווים ( כמו בתמונה )
לערבב את החלמון עם הגבינה ליצור גלילים ולהניח כל גליל במרכז הבצק 
לסגור היטב
למרוח את החלבון ולפזר שומשום/קצח לפי הטעם
לאפות בתבנית מרופדת נייר אפייה כ20 דקות 
להתענג  בכיף ולספר כמה עבדתם קשה על המתכון הזה 

קל וטעים!!!

קל וטעים!!!

נועה , לקחתי, ,תודה !

 מירב פינטו :
הבנות שלי קוראות לזה סלט מוזר..
 מרתיחה פסטה ביסלי,ומקררת .
חותכת את כל הירקות שעולים לך בראש, מערבבת את הכל, מוסיפה טונה שימורים, גבינה פטה קוביות,מתבלת עם רוטב אלף האיים. אפשר להוסיף גם ריבועים של ביצה קשה… בתאבון!!

עזבו אתכן מהפסטה , תראו איזה בובות!!

עזבו אתכן מהפסטה , תראו איזה בובות!!

מירב , נראה אליפות, תודה !

קרן שחר :

מתכון פשוט וקל שאפילו ילדים יכולים להכין לבד(כמעט)

לוקחים מלאווח מורחים עליו רסק עגבניות מפזרים גבינה צהובה חותכים את המלאווח למשולשים כמו שחותכים פיצה כל משולש מגלגלים כמו לקרואסון (רוגלעך) ואופים בתנור 10 דקות

את התמונה מצאתי ברשת. אבל ככה זה נראה !

את התמונה מצאתי ברשת. אבל ככה זה נראה !

את המתכון הזה אני מכירה , ועשיתי כמה פעמים  , אני גם שדרגתי ועשיתי פסטו וגבינות עזים:
אותו הדבר בדיוק רק במקום רסק-פסטו.
ובמקום גבנ"צ  – גבינת עיזים . יצא חלומי!

קרן שחר מפנקת אותנו במתכון נוסף:
עוד משהו טעים כנישנוש

מרתיחה רבע שעה כרובית מופרדת לפרחים.
 מסננת שמה בתבנית בתנור עד שכמעט משחים, ב10 דקות האחרונות של האפייה יוצקת מעל הכרובית ביצה טרופה וכ4-5 כפות גבינה צהובה מגורדת, מלח פלפל ומחזירה לתנור לעוד 10 דקות

יאמי!!!

יאמי!!!

וואי ,נראה סוף!

חגית למפרט מור מפנקת אותנו בצילום אותנטי מתוך חוברת המתכונים הפרטית  שלה !

מתכון לפשטידת ברוקולי :

מרתיחים ברוקולי ( 2 ראשים גדולים) ל5דקות.
1 כוס חלב
50 גרם מרגרינה/חמאה/מזולה
2 כפות קמח תופח
2 כפיות מרק בטעם עוף
3 כפות מיונז
3 ביצים
פלפל שחור ומלח
פירורי לחם מעל

אופן ההכנה :
לערבב את כל המצרכים יחד היטב ( חוץ מפרורי הלחם)
הברוקולי צריך להתפרק לחתיכות קטנות.
להניח בתבנית משומנת  ,ולפזר מעל את פירורי הלחם ( טיפ:אפשר להוסיף גם גבנ"צ מגורדת)

להכניס לתנור על 180 מעלות עד שקיסם שננעץ בפשטידה יוצא לח . ולשים לב שהיא אינה רוטטת במרכז.

פשטידת ברוקולי של חגית למפרט מור

חגית ,נשמע טעים מאוד, מבטיחה לנסות!!

אולגה, חברה נוספת שכפי שאפשר להבין משמה , מביאה לי מתכון מהמטבח הרוסי, משהו שנראה סופני , ואין מצב שאני אצליח להגות בצורה תקינה : סרניקי
מצרפת לכם פה לינק 

ואיך אפשר בלי קינוח מושחת ועתיר קלוריות??

יפעת שרביט :
   מפוררים עוגת שוקולד קנויה או שעשיתם , ומערבבים 3 כפות נוטלה.
משטחים בתוך כוסיות הגשה אישיות.
מקציפים 2 שמנת מתוקה ואחרי שמוכן מערבבים פנימה 3 כפות נוטלה עד שזה נהיה בצבע מוקה ומזליפים מעל התחתיות של העוגה שמסודרים בכוס.
מעל הקצפת מוקה – מכינים קצפת לבנה רגילה ומעל הכל מגרדים עם קולפן שוקולד.
שמים במקרר להתייצבות.
יוצא מעדן!

קינוח יפעת שרביט

יפעת , לקחתי ! תודה !

בקיצור , אחרי שתנסו את המתכונים  , תעלו תמונות שנראה מה יצא !

ועכשיו ,כשאני רעבה כמו ג'מוס , הולכת לאכול ארוחת צהריים !

אודות דנה אדוט