מה עושים בסופה? – תה עם עוגיות , ברור.

עוד מעט סופה.
ואין דבר יותר חמים ונעים מלהשאר בבית עם כוס תה חם ועוגיות חמאה טעימות..

אני גרה באריאל, ואצלנו כשקר – אז ממש קר!
בימים הקרים האלו , אני בדרך כלל עושה "עוצר יציאות" , למרות שילדים מטבע היותם פעילים עד רמת היפראקטיביות ואף מעבר לזה , אוהבים לצאת לשחק בחצר גם אם הטמפ' נושקת ל5 מעלות כן ?
להשאיר אותם בבית "סתם ככה" לא עובד.
ובכן, עובד, אבל לחצי שעה גג.
אז מתארגנים על עוגיות חמאה מדהימות ,מדליקים מזגן ,ומכינים כוס תה ויסוצקידס טעים ללא קפאין , ועם 100% רכיבים טבעיים.
אצלי הולך במיוחד הטעם נענע בג'ננה, ולאחרונה התווסף טעם הפטל להעדפות הקולינריות שלהם . ( אני באופן אישי מעדיפה את הנענע)

אפשר לשלב גם צביעה בדפים שמקבלים במארזי החורף החדשים, ולצפות בהבעות ההפתעה והעונג כשהם פותחים את האריזה ומגלים דפי צביעה של אנה ואלזה למשל!!
נעמה1 נעמה2
אצלי למשל נתתי להם את הדפי צביעה ביחד עם טושים , לצד כוס תה בבוקר שבת , וזה נתן לי דקות יקרות מפז של שקט .. שזה כשלעצמו מצרך נדיר עם ארבעה ילדים צעירים בבית.
רוצים לראות איך זה נראה ?
הנה ככה ,כמו בסרטון הזה שהעליתי לאחרונה לפייסוש שלי :לחצו כאן

ומה עם העוגיות ?

אז קבלו מתכון קל לעוגיות חמאה עם קינמון מושלמות :

לבצק:
120 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) קמח
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות ( אפשר מחמאה לפרווה)
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1 ביצה
1-2 כפות חלב רגיל/סויה (לפי הצורך, לא חובה)

תערובת לפזר מעל: 
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, קורנפלור, חמאה, אבקת סוכר, מלח ווניל ומעבדים לתערובת פירורית.
מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים בהדרגה עוד מעט חלב
מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים ומשטחים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עוגיות בגודל הרצוי.
מסדרים את העוגיות במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון לתערובת אחידה. מפזרים את תערובת הסוכר-קינמון בנדיבות על העוגיות.
אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בצורה אחידה. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.( יכול להשמר עד שבוע, אבל יחסלו הרבה לפני ..בהתחייבות)
אצלי למשל הם מחסלים חצי מהכמות ליד התה , תוך כדי קריאות התפעלות : ממממ.. איזה תה טעים, ממממ איזה עוגיות טעימות..
ואיך אתם מתכוננים לסופה ??

בתמונה - עוגיות מהממות שבא לטבול בתה. בלי קינמון לבקשת הרודן של הבית.

בתמונה – עוגיות מהממות שבא לטבול בתה.
בלי קינמון לבקשת הרודן של הבית.

אודות דנה אדוט