מבשלים לפסח ( ולא רק) עם סירי סולתם

מארחים או מתארחים לחג?

לא ממש משנה אם אתם מתארחים או מארחים ,אם מלאכת הבישול היא בעיקר עליך או שאת "רק" מביאה משהו איתך לטובת שולחן החג , אם כבר לבשל, אז לבשל בסטייל !
ידוע לכל שחברת סולתם מציעה מוצרים איכותיים ובמחירים נוחים , ולכן כשהזדמן לידי סיר סולתם סוטאג' קוטר 28 לא היססתי לרגע לנסות בו את כל הדברים דווקא היומיומיים שאני מכינה בבית , והעבדתי אותו קשה ביותר :)

אז קודם כל – אורז
טוב, מתכון לאורז לא באמת חשבתי לתת לכם , אני באמת עושה את המתכון שרשום על האריזה , במקרה הזה, עשיתי "אורז נחשים" .
20150329_183653_resized
אני שגדלתי בבית בו האורז היה לבן, נטו, נקי, תמיד. גם בחגים ,הופתעתי לגלות בארוחות המשפחתיות אצל החבר הראשון שלי , שאמו תורכיה אמיתי, כזו שאהבת המטבח נוטפת מכל תבשיל ומכל מאכל  , שלאורז יש מגוון מאוד רחב של גוונים ותוספות .
האורז האהוב עליי שהיא הייתה מכינה , היה אורז נחשים. איטריות סבתא שמיטגנות עד השחמה ולאחר מכן מתווסף האורז.
20150329_183308_resized
למתכון כשר לפסח – ניתן להחליף את חופן האיטריות בתירס או אפונה ירוקה או גזר מגורד, זה הולך אצלנו הכי טוב!

האורז יצא ממש טעים ,ובעיקר- לא נדבק !

התוספת לאורז הנחשים הייתה נתחי סויה עם שעועית לבנה ברוטב עגבניות וחוואיג'.

2015-03-30 14.18.17
אופן ההכנה מאוד פשוט :
בכל חנות טבע ניתן לרכוש נתחוני סויה, יש חנויות שהם קוראים לזה "בונזו" בגלל המראה ובגלל הריח, מודה שלא נשמע אטרקטיבי, אבל היופי בסויה הוא שאפשר לשדך אותו לכל טעם בעולם והוא סופח את הטעמים ברמה מושלמת!
אני לוקחת 2 כוסות של נתחוני סויה ומכניסה לקערה, מעל מכסה במים רותחים מהקומקום – ולמעשה בתוך 10 דקות חומר הגלם שלנו מוכן.
בסיר החדש שלי ( והחתיך) טיגנתי בצל אחד גדול קצוץ עד שנהיה שקוף.
את נתחוני הסויה – מסננים מהמים הורתחים ואף לוחצים אותם קצת שיגירו נוזלים .
את הנתחונים המסוננים והסחוטים מוסיפה מעל הבצל השקוף , פותחת מעל פחית אחת של שעועית לבנה ומערבבת היטב לספיגת הטעמים.
תיבול מאוד בסיסי של רסק עגבניות , חוויאיג' , פפריקה מתוקה אדומה, מלח ופלפל  , על אש קטנה לחצי שעה בערך.
הטעם – מעדן!

המנה הזו מוגשת כתוספת ליד האורז או כעיקרית לצמחונים/טבעונים ( כי מנה כזו שוות ערך למנת חלבון שלמה בזכות הסויה.)

גם פה – הסוטאג' עשה עבודה נהדרת, חלוקת החום היה מושלמת וראו את הרתיחה העדינה בכל הסיר כולו, התבשיל היה מוכן בדיוק בזמן המיועד לו .
והכי חשוב – בזכות ציפוי נון-סטיק גם רוטב סמיך יחסית, ברתיחה ממושכת של 30 דקות לא נדבק בכלל!
כשהעברתי את התבשיל לכלי ההגשה , לא נשארה טיפה אחת דבוקה לסיר שזה ממש מעודד כי אני מכינה את התבשיל הזה הרבה מאוד ,ותמיד תמיד נשארות לי קצוות דבוקים שנשרפים מעט ( בדרך כלל בחלק הגבוה של הסיר איפה שאני כבר לא מערבבת)
והפעם – שום כלום!

אבל שוב, עם כל הכבוד לנון-סטיק , ועם כל הכבוד לציפוי נגד שריטות , וללא PTFE וללא PFOA ( עוד מידע על האותיות האלו שבדרך כלל אף אחד לא מבין – באתר סולתם )
המבחן האמיתי הגיע – מבחן השניצל!
20150329_200804_resized

שמעו , השניצלים יוצאו מושלמים, אבל זה כרגיל , טעימים , וזה תלוי בתיבול ,פריכים , אבל זה תלוי בחום השמן  , אבל זה שאף פירור מפירורי הלחם הסוררים שכן נופלים מהציפוי – לא נשרף ונדבק – זה אך ורק בזכות הסיר של סולתם!

281-600x600

בונוס מיוחד –הסיר נכנס גם לתנור עד חום של 180 מעלות שזה אחלה בעיקר בשבתות כשרוצים להשאיר פלטה דלוקה ולא להשתמש בתבניות אלומיניום חד פעמיות  .
מתאים לכל סוגי הכיריים, כולל אינדוקציה!
מכסה מזכוכית מחוסמת , שאני מניחה שיש לה את היתרונות שלה כמו ידית נוחה שלא מתחממת וכדומה , אני מצאתי שהמכסה כבד ביחס למקביל שלו מהנירוסטה .
בנוסף – אחריות על הציפוי ל3 שנים ( בכפוף לשימוש נכון כמובן..)

מחיר -489.90 , לא זיל הזול, אבל יש מצבים בחיים שעדיף לשלם מעט יותר כדי להבטיח איכות ונחת רוח מהמוצר.

אודות דנה אדוט