למה לקנות אם אפשר לעשות? או להפך?

אני אמא כזאת, שמעבר להיות חובבת מטבח , דוגלת בתזונה נקיה מחומרים משמרים, תעשייתיים וכיוצא באלה.
באמת שהכל אפשר להכין בבית, שווארמה, פלאפל , פיצות , המבורגרים , אפילו פופקורן אני מכינה יותר טעים מהקולנוע. אמיתי !
אבל אין מה לעשות, יש דברים שקשה להכין בבית , ואני לא מדברת על דברים מורכבים כמו אוכל מולקולרי ( למרות שאני מכירה כמה משוגעות לעניין שאכן עושות ניסיונות לזה בבית!)
אני מדברת על דברים בסיסיים , טעימים, ממצרכים שיש לכולנו בבית.
ובעיקר אני מדברת על שניצל תירס.
הילדים שלי חיים על שניצל תירס,יש לי אחת מתוך הארבעה שאם זה לא שניצל תירס של טבעול – היא לא תאכל , כי יש כמה סוגים של שניצל תירס, היא ידעה לזהות את זה שהיא הכי אוהבת הרבה לפני שידעה לקרוא, וגם כשניסיתי להסתיר את האריזה , היא זיהתה.
אוקיי? ברמות האלה.
מפה לשם, שניצל תירס זה מוצר חובה אצלי בבית ,ומכיוון שהוא עשוי מרכיבים ביתיים בלבד ,היה לי מאוד נוח , ומאוד טבעי להשתמש בו בקביעות..
מאידך, הוזמנתי ללמוד מהמומחים של טבעול בעצמם איך מכינים את השניצלים האהובים שלהם ,והמתכון להכנה של השניצל עצמו התברר כפשוט עד כדי גיחוך ולכן הרגשתי צורך עצום לשתף אתכם במתכון , ולצרף לכם סרטון של תהליך ההכנה .
הסרטון פה – תגבירו ווליום!

אופן ההכנה, ורשימת המרכיבים למי שמעוניין לנסות:

*להכנת 3-4 יחידות :
100 גרם תירס גרגרים
100 גרם מחית תירס ( לוקחים תירס עם טיפונת מים של התירס ופשוט מועכים בבלנדר ידני )
100 גרם קמח
2 חלבוני ביצים ( הלבן!!)
טיפל'ה מלח ( נניח רבע כפית שטוחה)

מערבבים הכל יחד לפי הסדר הזה, או כל סדר שנראה לכם, אין חשיבות .
יוצרים את הצורות.
-אפשר ליצור ידנית או להשתמש ברינגים של עוגיות למשל לעשות מלא שניצלוני תירס.
מניחים על נייר אפייה על תבנית ומכניסים לפריזר לפחות לחצי שעה, אפילו שעה.

אפשר בשעה הקרובה לשבת לראות עוד פרק באנטומיה של גריי או לשתות קפה ולקשקש בטלפון, או להרים רגליים על הספה עם סנדוויץ אבוקדו , ואפשר לעשות את כל הדברים האלה יחד. כמוני . מולטי-טאסקינג.

מה שחשוב – שכל השניצלים יקפאו מספיק כדי להכניס אותם לטבילה זריזה לבלילה העשויה מחצי כוס קמח וכוס מים – מעין רביכה כזו .
ואח"כ (יד אחת רטובה יד אחת יבשה!)
לעטוף בפירורי לחם זהובים.

15284894_10154816117837094_8431050933152740627_n

השרוף מצד שמאל? בגלל חלי! נו-נו-נו חלי ! אמרו לך 15-20 שניות!!

15319140_10154816117727094_8991290608569781609_n

ככה השניצל נראה מפנים – טעיםםם אש!

את השניצלים החתיכים , שמקבלים כבר מראה של שניצל אמיתי ,נכניס לטיגון קצר קצר , ממש 15-20 שניות מכל צד ואח"כ לתנור ל10 דקות אפייה.

אופציה נוספת –לוותר על הטיגון בכלל ולהכניס ישר לאפייה . חוסכים את הקלוריות של הטיגון .
אני לא מוותרת על הטיגון כי זה מוסיף טעם של קלוריות לשניצל, וידוע שקלוריות זה הכי טעים .
מצרפת ליד סלט טרי , פתיתים או אורז ויש פה ארוחה טעימה, קלה ושכל הילדים אוהבים!

למי מכם שיקחו את הסרטון כפרוייקט לארוחת הצהריים הקרובה , ומי שיחליט לפתוח פשוט את הפריזר ולשלוף שניצל תירס ולתנור, צפויה אותה החוויה. זה הרי אותו הטעם, אותם המרכיבים שיש לכם בבית, יש במפעל .
אופן ההכנה זהה.
אבל מודה שיש איזה קיק במשפט : נו ילדים ? איך השניצל תירס? טעים? אני הכנתי !

 

 

 

*תודה לחלי שעמדה וטיגנה את השניצלים ,אני פחות בעניין הריח של הטיגון שנדבק בבגדים פשוט.
אבל היי! את כל השאר אני עשיתי !!
15181442_10154815690887094_239713566335118773_n 15253621_10154815690922094_7399133893164057747_n

 

 

אודות דנה אדוט