המתכון הכי טעים שיש, בהתחייבות

"למההה עם פטריות????
למה??
את יודעת שאני לא אוהבת!!"
הגדולה שלי , לא אוהבת פטריות. לא בפסטה לא בבורקסים, לא בתפוחי אדמה מוקרמים, פשוט לא!
בכל פעם שאני מכינה משהו שדורש במתכון פטריות היא מתבאסת, ולא אוכלת.
לא יעזור שאני אומרת לה ומפצירה בה להוציא אותן מהמנה ולאכול את השאר.. היא תמיד מנפנפת במשפט שלי : לא נוברים באוכל, נכון ??
נכון, הילדה צודקת.
אז הפעם הכנתי את המתכון המנצח בלי פטריות, אבל תרגישו בנוח להוסיף כי תכלס זה יותר טעים עם..

מצרכים :

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 גביע גבינת שמנת נפוליאון  בתוספת בצל
1/2 גביע  גבינת שמנת נפוליאון בתוספת חלפיניו
1 כפית שום כתוש
1/2 כוס חלב
פלפל ומלח לפי הטעם
200 גרם גבנ"צ מגורדת

אופן ההכנה :
את תפוחי האדמה מרתיחים בסיר עם מים בערך 15 דקות, עד שהם חצי מוכנים .
מערבבים את הגבינות עם החלב והשום עד לקבלת מרקם אחיד
IMG_20160724_211503561

מעבירים את תפוחי האדמה המסוננים לכלי שמתאים לאפייה , מפזרים מעל פלפל ומלח .
שופכים את תערובת הגבינה מעל
IMG_20160724_211904484
מפזרים גבנ"צ בנדיבות
IMG_20160724_212124593

מכניסים לתנור לחצי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים והגבנ"צ מבעבעת.

IMG_20160724_215604871
מעבירים את התנור למצב גריל ל10 דקות

IMG_20160724_215723196
מוציאים בזהירות , ואוכלים בתאבון !!

אודות דנה אדוט