המאסטר (סלייסר) ואני

פוסט צרכנות

אתמול כפרוש חגג יומולדת 40. ( הופ הופ טרללה , גדלת בשנה !!)
היות וזו יומולדת שטומנת בחובה חגיגות בסדר גודל של חגיגות היובל , החלטתי שהפעם לא משחררת את המוזמנים שלי ב"רק" קפה ועוגה , הפעם אני משקיעה באירוח מוקפד.
אז נכון שהיו מקלות לחם שום מעלפים שנטרפו תוך חצי שניה

לחם שום

ונכון שהיה קרפצ'ו סלק מעלף לפי מתכון של ארז קומורובסקי

קרפצו סלק

והיה אפילו סלט עשבים כמו שאכלתי השבוע בתרנגול הכחול של שאול בן אדרת ( רק שזה לא עלה לי 46 שקלים , אלא בקושי שליש.. )

סלט עשבים

גולת הכותרת היו הפשטידות . הייתה פשטידת בצל וגבינות שנשאר ממנה פירור וחצי , ולכן גם אין תמונה .
וכמובן, פשטידת הכרישה וקישואים , שהייתה כזו טעימה , ( ומזל שהצלחתי לצלם את החתיכה הכמעט אחרונה ! )

פשטידה מוכנה

אבל, בינינו,כולנו יודעים שמאחורי כל ארוחה מושקעת עומדת שפית מיוזעת , שקנתה את חומרי הגלם הכי טריים וטובים , ועמדה שעות ארוכות במטבח כדי להנדס, לא פחות , את הארוחה המושלמת.
הפעם, גייסתי לעזרתי את המאסטר סלייסר.
המאסטר סלייסר בשתי מילים הוא מעבד מזון ידני.
אבל אם ניכנס אליו בהרחבה , זה חתיכה תותח!
הוא מורכב בקלות על משטח שנצמד לשיש, ננעל בקליק ,ויש לו 3 להבים קטלניים ( תעיד האגודל שלי.. L ) והוא פשוט מקצץ בשתי שניות מה שלוקח לי , מקצועית ככול שאהיה  , לפחות פי חמש.

אז המתכון שלי לפשטידת כרישה וקישואים , כולל תמונות , שימו לב:
מצרכים :
2-3 תפוחי אדמה קלופים ושטופים
4 קישואים
4 גבעולי כרישה נקיים מעלים ( להשאיר רק את החלק הבהיר)
4 ביצים
4 כפות קמח
1 אבקת אפיה
מלח פלפל לפי הטעם
טיפ טיפונת של עלי טימין ( עדיף טריים אבל גם יבש זה טוב)
1/2 כוס חלב סויה ( למתכון פרווה) או שמנת לבישול ( למתכון חלבי )

אופן ההכנה :
מנקים את הכרישה ומשאירים רק את החלק הבהיר. הנה,ככה:

כרישה נקייה

קוצצים במאסטר סלייסר (הידוע בכינויו – סו-שף חתיכי)  את הכרישה

כרישה קצוצה במאסטראותו הדבר קוצצים גם את הקישואים ( שני סיבובים מהירים, וארבעה קישואים ענקיים נראים ככה : )

קישואים קצוצים במאסטרואת תפוחי האדמה ( בחיי שלקח לי 3-4 סיבובים והם הגיעו למצב הקצוץ לתפארת הזה!)

תפא במאסטראת הכול מניחים בקערה גדולה , וארבע ביצים  – פנימה

ביצים

קמח, ארבע כפות גדושות , אני קוראת להן חודש עשירי+ .

קמח

עירבוב קטן , ומוסיפים  את החלב סויה (הפשטידה שלי הייתה פרווה )

חלב סויה

את אבקת האפייה אני תמיד מוסיפה בסוף, עירבוב טוב , ולתבנית. 

בלילה מוכנה בחדפ

שימו לב שאצלי בפשטידות אין שמן בבלילה ולכן אני משמנת היטב את התבנית. זה עדיין יוצא אולי כף שמן.

אפשר בכיף לסיים פה את ההכנה , ולהכניס לתנור ל45 דקות על חום בינוני, או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז התבנית.
אני, בגלל שרציתי לקשט קצת את הפשטידה ,פרסתי דק דק קישוא וסידרתי מעל הפשטידה כשהיא הייתה כבר איזה 15-20 דקות בתנור. השכבה הראשונה והצדדים כבר נראו כמעט אפויים .

זו החתיכה הכמעט אחרונה שהצלחתי להציל לטובת התמונה הזו ,מקווה שתוכלו לראות את הפרוסות קישוא מעל .

פשטידה מוכנה

אחת הפשטידות הטעימות והמוצלחות שיש ,ועם הסו-שף שלי , גם אחת הקלות להכנה.

 אז רוצים לשמוע קצת על הסו-שף שלי ?

המאסטר סלייסר , חוץ מזה שהוא קוצץ בשניות , הוא גם מאוד קל לתפעול, פירוק והרכבה , והביג בונוס – נכנס למדיח, ואפשר גם להקפיא את המיכל שלו, ומצורף מכסה מתאים . כך שאם למשל הכנת סורבה , אפשר להניח מכסה ולהקפיא.
אני הפעם נעזרתי בו לקיצוץ של כל הירקות לפשטידות , אבל הוא מעולה גם לדברים אחרים : הכנת סורבה כמו שכתבתי, פירות קפואים הוא חותך באמת בלי שום קושי גדול , קיצוץ של חזה עוף לקציצות , ואפילו להקצפה של ביצים או שמנת בעזרת חלקים שמצורפים לערכה.

צילום - יח"צ

צילום – יח"צ

המחיר נע בין 180-200 שקלים לערכה, הכוללת אחריות מלאה לשנה .
איפה קונים ?
בחנויות המתמחות , באתר האינטרנט של היבואן  , והכי טוב לברר ב1-700-700-642 את החנות הקרובה .

לסיכום ,אחלה מכשיר, עזר לי מאוד בהכנות למסיבת יום ההולדת של כפרוש, ואני בטוחה שיעזור גם לכם . תהנו !!

אודות דנה אדוט