איטליה בצלחת

נולדתי ב25/3/81
באיטליה
ארץ הפסטה האמיתית.
ובכמעט 36 שנותיי על הכדור הזה, תמיד הכנתי פסטה.
ידעתי שיש פסטה טובה יותר, טובה פחות, קנויה או הום-מייד.
אבל מעולם לא התעמקתי בהרכבים הכימיים של הגלוטן של הפסטה, ההרכב הכימי שגורם לפסטה להיות טעימה או לא .
עד שפגשתי באסף האופה !
אסף הוא שף קונדיטור, בוגר בהצטיינות במגמות בישול עילי ופיטסרי בבית הספר בישולים. בעל קייטרינג "אסי ואוהד מבשלים" ומאפיית בוטיק במודיעין. מרצה קורס לחם, מייעץ קולינרית למסעדות ופיצריות  ומעביר סדנאות אפייה.
ואתמול השתתפתי ביחד עם חברה בסדנה מדהימה , מעשירה , ובעיקר טעימה בטירוף, שנקראת "איטליה בצלחת"
בחרתי בסדנה הזו , מבין עוד מגוון סדנאות ( שמפורטות באתר שלו )  מפני שרציתי להביא את הגנים האיטלקיים שלי לכדי מיצוי , ללמוד להכין פסטה ביתית אמיתית , טעימה ושווה.
אני לא אפרט את כל מה שלמדתי שם.
גם כי זה המון מידע ומתכונים , (בשביל זה אני פשוט אמליץ לכם להשתתף בעצמכם בסדנה!)
אבל בעיקר כי חשוב לי במיוחד לתאר לכם את החוויה מהסדנה עצמה .
אז ראשית הסדנה מתקיימת אצל אסף בבית, יש לו אזור ייעודי מקצועי לחלוטין , עם כל מה שצריך כדי לקיים סדנה מושלמת!
את הסדנה מתחילים עם כוס יין אדום איכותי ,מוגשת על מפה משובצת באדום לבן, ממש איטליה !

כוס היין הראשונה של הערב.. בשלישית הפסקתי לספור כבר.

כוס היין הראשונה של הערב.. בשלישית הפסקתי לספור כבר.

בסדנה לומדים לא רק להכין פסטה ביתית עם רטבים מופלאים , אלא גם קרפצ'ו סלק כולל סיפור משמעות השם קרפצ'ו והאגדה האורבנית סביב השם ,מלווה ליד לחם מחמצת אלוהי .
עוברים להכנת פיצה , עם בצק שהוא ללא ספק הבצק הכי אוורירי , פריך וטעים שאכלתי מימי ( ואלוהים עדי שאני דופקת פיצות כיאה לאיטלקיה שאני !)
איך אפשר לסיים ארוחה בלי קינוח מושחת ( מושחת!!!) של קרם מסקרפונה ובישקוטים , הידוע בשמו טירמיסו .
באמת שאין דרך לתאר את הטעמים והריחות שרצים שם במטבח . הדבר הכי קרוב לחוויה זה התמונות שצילמנו שם, וגם זה, לא מתקרב לתאר את החוויה הקולינרית שעברנו שם אני וחברתי .

קרפצ'ו סלק

קרפצ'ו סלק, עם פרמז'ן מעל. אלוהי!

קרפצ'ו סלק, עם פרמז'ן מעל. אלוהי!

 

הפיצה

הפסטה

מצגת זאת דורשת JavaScript.

 

טירמיסו

 

 
את הרישום לסדנה עשיתי דרך אתר    funzing .
האתר החדש והמקסים הזה מאגד בתוכו כמות מטורפת של  סיורים , אטרקציות ,סדנאות ופעילויות, חלקן חינמיות לגמרי, שווה להכנס ואפילו רק לשוטט ולראות מה הולך שם.. הרישום לסדנה של אסף האופה מתאפשרת מהלינק פה .

לסיכום, חוויה קולינרית מופלאה ! מומלץ בחום!!

 

אודות דנה אדוט